Zomervakantie Regio Zuid 2022-2023

De zomervakantie in de regio Zuid valt in schooljaar 2022-2023 van 15 juli t/m 27 augustus 2023

De zomer is in aantocht en veel toeristen beginnen nu al te denken aan een leuke vakantiebestemming in Nederland. Er zijn talloze leuke bestemmingen in Nederland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens de zomervakantie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van bestemmingen die perfect zijn voor toeristen die Nederland willen ontdekken.

 1. Amsterdam
  De hoofdstad van Nederland, Amsterdam, is een absolute must-see voor toeristen. De stad is bekend om haar historische grachten, prachtige musea en gezellige cafe’s en restaurants. Bezienswaardigheden zoals de Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis zijn een must om te bezoeken. Amsterdam heeft ook een bruisend nachtleven met diverse clubs en bars.
 2. Rotterdam
  Rotterdam is een prachtige stad aan de Nederlandse kust, bekend om haar moderne architectuur en dynamische haven. De Erasmusbrug, de Markthal en de Kubuswoningen zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die Rotterdam te bieden heeft. Rotterdam is ook een geweldige plek om te winkelen, met tal van winkelstraten en warenhuizen.
 3. De Waddeneilanden
  De Waddeneilanden zijn een unieke bestemming voor toeristen die Nederland willen ontdekken. De eilanden zijn prachtig en bieden een geweldige mix van natuur, historie en cultuur. Er zijn tal van wandel- en fietspaden, waar toeristen kunnen genieten van de prachtige natuur. Ook zijn er diverse musea en vuurtorens die bezocht kunnen worden. Een bezoek aan een zeehondencreche en een zeiltocht zijn ook leuke activiteiten om te doen.
 4. De Zaanse Schans
  De Zaanse Schans is een unieke bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Deze openluchtmuseum bestaat uit tal van authentieke houten huizen, molens en werkplaatsen die een beeld geven van hoe het leven in de Zaanstreek was in de 18e en 19e eeuw. Er zijn ook diverse workshops waar toeristen zelf kennis kunnen maken met traditionele ambachten zoals kaas maken, klompen maken en kaarsen maken.
 5. De Veluwe
  De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland en biedt veel mogelijkheden voor toerist en die Nederland willen ontdekken. Er zijn tal van wandel- en fietspaden waar toeristen kunnen genieten van de prachtige natuur, zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe met zijn prachtige bossen, heidevelden en wildpark. Daarnaast zijn er ook diverse musea, zoals het Kröller-Müller Museum, waar toeristen kennis kunnen maken met de beeldende kunst.
 6. Utrecht
  Utrecht is een historische stad in het hart van Nederland, bekend om haar prachtige kathedraal, gezellige cafe’s en diverse culturele evenementen. De Domtoren, het Rietveld Schröderhuis en het Museum Catharijneconvent zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die Utrecht te bieden heeft. Ook is er een gezellige binnenstad met veel winkels, restaurants en terrassen.
 7. Maastricht
  Maastricht is een historische stad in het zuiden van Nederland, bekend om haar prachtige oude binnenstad, gezellige cafe’s en diverse culturele evenementen. De Sint Servaasbasiliek, de Vrijthof en het Bonnefantenmuseum zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die Maastricht te bieden heeft. Ook is er een gezellige binnenstad met veel winkels, restaurants en terrassen.