Zomervakantie Regio Noord 2023-2024

De zomervakantie in de regio Noord valt in schooljaar 2023-2024 van 20 juli t/m 1 september 2024

Op zoek naar de data van de zomervakantie van 2024 in de regio noord Nederland? Op deze pagina vind je een overzicht van alle schoolvakanties in deze regio, zodat je precies weet wanneer je kinderen vrij zijn van school.

De zomervakantie in de regio noord Nederland begint in 2024 op zaterdag 20 juli en duurt tot en met zondag 1 september. Dit betekent dat de leerlingen in deze regio maar liefst 6 weken vrij hebben van school! Voor veel gezinnen is dit de ideale periode om op vakantie te gaan of om lekker thuis te ontspannen.

Maar naast de zomervakantie zijn er natuurlijk ook nog andere vakanties in de regio noord Nederland. Zo is er in het najaar de herfstvakantie, die plaatsvindt van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november 2024. In de winterperiode is er de kerstvakantie, die duurt van zaterdag 21 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025. En in het voorjaar is er de voorjaarsvakantie, die loopt van zaterdag 15 februari tot en met zondag 23 februari 2025.

Naast deze vakanties zijn er ook nog de meivakantie en de officiële feestdagen, zoals Koningsdag en Hemelvaartsdag. De meivakantie in de regio noord Nederland is van zaterdag 26 april tot en met zondag 4 mei 2025.

Het is goed om rekening te houden met deze data als je bijvoorbeeld een vakantie gaat plannen. Het kan namelijk behoorlijk druk zijn op de wegen en in de vakantieparken tijdens de schoolvakanties. Ook kan het voorkomen dat vakanties duurder zijn tijdens de vakantieperiodes.

Houd deze pagina dus goed in de gaten voor alle data van de schoolvakanties in de regio noord Nederland, zodat je altijd op de hoogte bent van wanneer jouw kinderen vrij zijn van school. Zo kun je optimaal genieten van jullie vakantie en heb je alle tijd om leuke dingen te doen met het gezin.