Zomervakantie Regio Noord 2022-2023

De zomervakantie in de regio Noord valt in schooljaar 2022-2023 van 22 juli t/m 3 september 2023

De zomer is in aantocht en veel ouders beginnen nu al te denken aan een leuke vakantiebestemming voor het gezin. Er zijn talloze leuke bestemmingen in Nederland waar kinderen zich uitstekend zullen vermaken tijdens de zomervakantie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van bestemmingen die perfect zijn voor een gezinsvakantie in Nederland.

 1. De Efteling
  De Efteling is een van de meest populaire attractieparken van Nederland en biedt een onvergetelijke ervaring voor kinderen van alle leeftijden. Met attracties zoals de Python, de Baron 1898 en de Vliegende Hollander biedt het park een grote diversiteit aan attracties voor jong en oud. Daarnaast biedt de Efteling ook een aantal prachtige shows, zoals Aquanura, een water- en lichtshow en het Sprookjesbos, waar kinderen kennis kunnen maken met de bekendste sprookjesfiguren.
 2. De Veluwe
  De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland en biedt veel mogelijkheden voor gezinnen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden, waar kinderen kunnen genieten van de prachtige natuur. Daarnaast zijn er ook diverse speeltuinen en kinderboerderijen waar kinderen zich kunnen vermaken. Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum met haar beeldentuin is ook aan te raden, waar kinderen kennis kunnen maken met de beeldende kunst.
 3. Dolfinarium
  Het Dolfinarium in Harderwijk is een populaire bestemming voor gezinnen. Hier kunnen kinderen dolfijnen, zeeleeuwen en andere zeedieren in hun natuurlijke omgeving zien. Er zijn diverse shows waar kinderen kennis kunnen maken met deze dieren, zoals de dolfijnen- en zeeleeuwenshows. Daarnaast biedt het Dolfinarium ook tal van andere attracties, zoals een speeltuin en een interactief zeehondenpark.
 4. Plopsa Indoor Coevorden
  Plopsa Indoor Coevorden is een indoor attractiepark gebaseerd op de bekende Belgische televisieserie ‘Studio 100’. Er zijn tal van attracties en shows voor kinderen, zoals de Plopsa Theater-show, de Maya de Bij-achtbaan en de Wickie de Viking-glijbaan. Ook zijn er diverse speeltuinen en een ballenbak waar kinderen zich kunnen uitleven.
 5. Strand
  Nederland heeft een prachtige kustlijn met tal van prachtige stranden die perfect zijn voor een gezinsvakantie. Er zijn tal van stranden waar kinderen kunnen spelen en zwemmen in de zee, zoals het strand van Scheveningen, Zandvoort of de Wadden eilanden . Veel stranden hebben ook diverse speeltoestellen voor kinderen en soms zelfs een speeltuin. Daarnaast zijn er ook tal van leuke activiteiten die gedaan kunnen worden op het strand zoals vliegeren, zandkastelen bouwen of surfen.
 6. De Waddeneilanden
  De Waddeneilanden zijn een unieke bestemming voor een gezinsvakantie. Er zijn tal van leuke activiteiten die met kinderen gedaan kunnen worden, zoals wandelen, fietsen en vogels spotten. Ook zijn er diverse kinderboerderijen waar kinderen kennis kunnen maken met de lokale dieren. Een bezoek aan een vuurtoren of een zeehondencreche zijn ook leuke activiteiten voor kinderen.
 7. De Keukenhof
  De Keukenhof is een prachtige tuin in Lisse, waar kinderen kunnen genieten van de prachtige bloemen en tuinen. Er zijn diverse speeltuinen en speelweides waar kinderen zich kunnen vermaken. Daarnaast zijn er ook diverse shows en activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht door de tuinen en een kinderboerderij.

  Deze zijn slechts enkele voorbeelden van de vele leuke bestemmingen die er zijn voor een gezinsvakantie in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist een ontspannen vakantie, er is voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op avontuur met het gezin naar een van deze prachtige plekken!