Zomervakantie Regio Midden 2023-2024

De zomervakantie in de regio Midden valt in schooljaar 2023-2024 van 13 juli t/m 25 augustus 2024

De zomervakantie van 2024 staat voor de deur! Het is tijd om te ontspannen, te reizen en leuke dingen te doen met het gezin. Maar voordat je aan de slag gaat met het plannen van je zomervakantie, is het belangrijk om te weten wanneer de vakantieperiode begint en eindigt. Hier vind je alle informatie over de zomervakantie van 2024 in de regio midden Nederland.

De zomervakantie in de regio midden Nederland begint op zaterdag 13 juli 2024 en duurt tot en met zondag 25 augustus 2024. Dat betekent dat leerlingen in deze regio 6 weken vrij hebben van school. De zomervakantie is de langste schoolvakantie van het jaar en de periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan.

De regio midden Nederland bestaat uit de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel, evenals enkele gemeenten in Zuid-Holland en Noord-Brabant. In deze regio is er tijdens de zomervakantie veel te doen. Of je nu houdt van de stad of van de natuur, er zijn tal van activiteiten om uit te kiezen.

Wil je eropuit in de natuur? Dan kun je bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen op de Veluwe of in de Utrechtse Heuvelrug. Beide gebieden bieden prachtige landschappen, mooie fiets- en wandelpaden en tal van outdoor-activiteiten.

Ook kun je in de regio midden Nederland een bezoek brengen aan een van de vele attractieparken, zoals Walibi Holland, Julianatoren of de Apenheul. Of je kunt de historische steden Utrecht, Arnhem of Nijmegen bezoeken en genieten van de vele musea, restaurants en winkels.

Kortom, er is tijdens de zomervakantie van 2024 genoeg te beleven in de regio midden Nederland. Dus pak je koffers, zet je out-of-office aan en geniet van een welverdiende vakantie!