Zomervakantie Regio Midden 2022-2023

De zomervakantie in de regio Midden valt in schooljaar 2022-2023 van 8 juli t/m 20 augustus 2023

De zomer is in aantocht en velen van ons beginnen al te dromen over de perfecte zonbestemming voor hun vakantie. Of je nu op zoek bent naar een rustige en ontspannen bestemming, of juist een plek vol avontuur en cultuur, er is voor ieder wat wils. Hieronder geven we een aantal leuke zonbestemmingen voor de zomervakantie.

 1. Griekenland
  Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden, heldere zee en heerlijke eten. Een populair eiland om te bezoeken is Santorini, met zijn witte huizen en blauwe daken die direct uitkijken op de Egeïsche zee. Ook Kreta en Rhodos zijn populaire eilanden om te bezoeken. Op Kreta kun je genieten van prachtige stranden, historische sites en lekker eten, terwijl Rhodos bekend staat om zijn middeleeuwse stad en prachtige stranden.
 2. Portugal
  Portugal is een geweldige bestemming voor een zonvakantie. Het land heeft prachtige stranden, mooie steden en een rijke cultuur. Een van de populairste bestemmingen in Portugal is de Algarve, een gebied aan de zuidkust van het land met prachtige stranden, baaien en kliffen. Een andere populaire bestemming is de hoofdstad Lissabon, die bekend staat om haar historische sites, wijk Alfama en haar heerlijke eten.
 3. Spanje
  Spanje is een populaire bestemming voor een zonvakantie vanwege zijn prachtige stranden, lekker eten en gezellige sfeer. Een van de populairste bestemmingen in Spanje is de Costa del Sol, een gebied aan de zuidkust van het land met prachtige stranden en gezellige badplaatsen. Een andere populaire bestemming is de Canarische eilanden, een groep eilanden voor de kust van Afrika met prachtige stranden en een heerlijk klimaat.
 4. Turkije
  Turkije is een geweldige bestemming voor een zonvakantie vanwege zijn prachtige stranden, historische sites en lekker eten. Een van de populairste bestemmingen in Turkije is de badplaats Antalya, die bekend staat om haar prachtige stranden, luxe resorts en gezellige winkelstraatjes. Een andere populaire bestemming is Istanbul, de grootste stad van Turkije met prachtige historische sites, zoals de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee, levendige sfeer.
 5. Mexico
  Mexico is een prachtige bestemming voor een zonvakantie, met zijn heldere zee, prachtige stranden en rijke cultuur. Een van de populairste bestemmingen in Mexico is Cancun, een badplaats aan de Caribische kust met prachtige stranden en gezellige uitgaansgelegenheden. Een andere populaire bestemming is Playa del Carmen, een kleinere badplaats aan de Caribische kust met prachtige stranden, goede restaurants en winkels.
 6. Thailand
  Thailand is een populaire bestemming voor een zonvakantie vanwege zijn prachtige stranden, goedkope prijzen en vriendelijke bevolking. Een van de populairste bestemmingen in Thailand is Koh Samui, een eiland in de Golf van Thailand met prachtige stranden, luxe resorts en een gezellige sfeer. Een andere populaire bestemming is Phuket, een eiland in de Andaman zee met prachtige stranden, goede restaurants en een bruisend nachtleven.
 7. Bali
  Bali is een populaire bestemming voor een zonvakantie vanwege zijn prachtige stranden, rijke cultuur en gezellige sfeer. Een van de populairste bestemmingen op Bali is Kuta, een badplaats aan de zuidkust van het eiland met prachtige stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en goede restaurants. Een andere populaire bestemming is Ubud, een stad in het binnenland van het eiland met prachtige tempels, historische sites en een relaxte sfeer.

  Deze zijn slechts enkele voorbeelden van de vele fantastische zonbestemmingen die er zijn voor de zomervakantie. Of je nu op zoek bent naar een rustige en ontspannen bestemming of juist een plek vol avontuur en cultuur, er is voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op avontuur naar een van deze prachtige plekken!