Voorjaarsvakantie Regio Noord 2022-2023

De voorjaarsvakantie in de regio Noord valt in schooljaar 2022-2023 van 25 februari t/m 5 maart 2023

De voorjaarsvakantie is eindelijk aangebroken en het is tijd om de regio Noord te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist wat meer rust zoekt, hier zijn enkele scorende tips voor activiteiten die je kunt doen tijdens de voorjaarsvakantie in de regio Noord van dit jaar.

 1. Bezoek een Nationaal Park – De regio Noord heeft veel prachtige Nationaal Parken waar je kunt genieten van de natuur, zoals het Lauwersmeer, Drents-Friese Wold of Het Drentsche Aa. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of zelfs vogels spotten.
 2. Ga op stedentrip – De regio Noord heeft veel historische steden waar je een bezoek aan kunt brengen, zoals Groningen, Leeuwarden of Assen. Deze steden hebben een rijke historie en een gezellige binnenstad waar je kunt winkelen, eten en drinken.
 3. Proef de lokale keuken – De regio Noord heeft veel lekkere restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken. Proef bijvoorbeeld de Friese stamppot, de Groningse worst of de Drentse kaas. Dit is een geweldige manier om de cultuur van de regio te ervaren.
 4. Bezoek een Waddeneiland – De regio Noord ligt dichtbij de Waddeneilanden, zoals Schiermonnikoog, Ameland of Terschelling. Dit zijn prachtige eilanden met mooie natuur, gezellige dorpjes en heerlijke stranden. Hier kun je genieten van de zon, zee en de rust.
 5. Bezoek een stadspark – Er zijn veel prachtige stadsparken in de regio Noord waar je kunt wandelen, picknicken of gewoon lekker kunt ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan het Noorderplantsoen, het Prinsentuin of het Westerpark. Dit is een geweldige manier om te genieten van de natuur in de stad.
 6. Ga naar een pretpark – De regie Noord heeft veel pretparken waar je een geweldige tijd kunt hebben met het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan de Eemlandhoeve, Sprookjeswonderland of het Pieter van Foreestpark.
 7. Bezoek een dierentuin – Er zijn veel dierentuinen in de regio Noord waar je veel verschillende soorten dieren kunt zien. Van Wildlands Adventure Zoo Emmen tot het Dolfinarium Harderwijk, dit zijn geweldige uitjes voor het hele gezin.
 8. Ga naar een kunst- of cultuurfestival – Er zijn veel kunst- en cultuurfestivals in de regio Noord waar je kunt genieten van muziek, theater, dans en kunst. Denk bijvoorbeeld aan het Noorderzon Performing Arts Festival, het Into the Great Wide Open Festival of het Welcome to The Village Festival.
 9. Bezoek een historisch monument – De regio Noord heeft veel historische monumenten die zeker een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Martinitoren, het Rijksmuseum in Groningen of het Fries Museum in Leeuwarden.
 10. Maak een wandeling of fietstocht langs de kust – De regio Noord heeft een prachtige kustlijn met mooie stranden, duinen en dijken. Maak een wandeling of fietstocht langs de kust en geniet van de adembenemende uitzichten. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils.
 11. Ga naar een sauna of wellness – Er zijn veel sauna’s en wellnesscentra in de regio Noord waar je kunt ontspannen en genieten van allerlei soorten behandelingen. Dit is een geweldige manier om even helemaal tot rust te komen na een drukke dag.
 12. Bezoek een kunstexpositie – Er zijn veel musea en galeries in de regio Noord waar je kunt genieten van kunst en exposities. Denk bijvoorbeeld aan het Groninger Museum, het Fries Museum of het Rijksmuseum Twenthe.

De regio Noord heeft veel te bieden tijdens de voorjaarsvakantie, van prachtige natuurgebieden tot historische steden en van kunst- en cultuurfestivals tot lekkere restaurants. Er is voor ieder wat wils, dus trek je wandelschoenen aan, spring op de fiets of haal je museumkaartje, en ga genieten van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft.