Voorjaarsvakantie Regio Midden 2022-2023

De voorjaarsvakantie in de regio Midden valt in schooljaar 2022-2023 van 25 februari t/m 5 maart 2023

De voorjaarsvakantie is eindelijk aangebroken en het is tijd om de regio Midden te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist wat meer rust zoekt, hier zijn enkele verrassende tips voor activiteiten die je kunt doen tijdens de voorjaarsvakantie in de regio Midden van dit jaar.

  1. Bezoek een kasteel – De regio Midden heeft veel prachtige kastelen waar je een stap terug in de tijd kunt doen. Bezoek bijvoorbeeld Kasteel de Haar, Kasteel de Vanenburg of Kasteel Heeswijk. Hier kun je rondleidingen krijgen, de tuinen bekijken of zelfs overnachten in een kasteelkamer.
  2. Ga op stedentrip – De regio Midden heeft veel historische steden die zeker een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Deventer, Zutphen of Doesburg. Deze steden hebben een rijke historie en een gezellige binnenstad waar je kunt winkelen, eten en drinken.
  3. Ga op stads- of fietstocht – Er zijn veel stads- en fietstochten beschikbaar in de regio Midden waar je de steden en de omgeving op een andere manier kunt ontdekken. Dit is een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken en tegelijkertijd wat beweging te krijgen.
  4. Bezoek een natuurgebied – De regio Midden heeft veel prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug of de Posbank. Hier kun je genieten van de rust, de natuur en de prachtige uitzichten.
  5. Maak een boottocht – Er zijn veel mogelijkheden om een boottocht te maken in de regio Midden, zoals een rondvaart door de historische steden of een kanotocht door de natuurgebieden. Dit is een leuke manier om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.
  6. Ga naar een klimbos – Er zijn veel klimbossen in de regio Midden waar je een uitdagende en avontuurlijke tijd kunt hebben. Dit is een leuke activiteit voor het hele gezin of voor een groep vrienden.
  7. Bezoek een openluchtmuseum – De regio Midden heeft veel openluchtmusea waar je een stap terug in de tijd kunt doen. Zoals het Openluchtmuseum in Arnhem, waar je kunt zien hoe mensen in verschillende tijdperken leefden. Of het Zaanse Schans in Zaandam, waar je kunt zien hoe Nederland eruit zag tijdens de industriële revolutie. Dit is een leuke manier om te leren over de historie van de regio.
  8. Ga naar een kunst- of cultuurfestival – Er zijn veel kunst- en cultuurfestivals in de regio Midden waar je kunt genieten van muziek, theater, dans en kunst. Denk bijvoorbeeld aan het Zomerparkfeest in Enschede, het Zutphense Zomerfestijn of het Festival op de Veluwe.
  9. Bezoek een spa of wellness – Er zijn veel spa’s en wellnesscentra in de regio Midden waar je kunt ontspannen en genieten van allerlei soorten behandelingen. Dit is een geweldige manier om even helemaal tot rust te komen na een drukke dag.
  10. Proef de lokale keuken – De regio Midden heeft veel lekkere restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken. Proef bijvoorbeeld de stamppot of de stroopwafels. Dit is een geweldige manier om de cultuur van de regio te ervaren.

De regio Midden heeft veel te bieden tijdens de voorjaarsvakantie, van historische steden tot prachtige natuurgebieden en van kunst- en cultuurfestivals tot lekkere restaurants. Er is voor ieder wat wils, dus trek je wandelschoenen aan, spring op de fiets of haal je museumkaartje, en ga genieten van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft.