Meivakantie Regio Zuid 2022-2023

De meivakantie in de regio Zuid valt in schooljaar 2022-2023 van 29 april t/m 7 mei 2023

De meivakantie is een geweldige tijd om de regio Zuid Nederland te verkennen. Er zijn tal van leuke activiteiten te doen, zowel binnen als buiten. Hieronder geven we een aantal tips voor een geweldige meivakantie in de regio Zuid Nederland.

  1. Bezoek een historische stad. De regio Zuid Nederland is rijk aan historische steden, zoals Maastricht, Breda en Den Bosch. Bezoek bijvoorbeeld het Vrijthof in Maastricht, de Grote Markt in Breda of het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch.
  2. Ga naar een pretpark. Er zijn tal van pretparken in de regio Zuid Nederland, zoals de Efteling, Toverland en het Beekse Bergen Safari Park. Dit zijn geweldige plekken om een dag vol plezier te hebben met het hele gezin.
  3. Beleef de natuur. De regio Zuid Nederland is rijk aan prachtige natuur, zoals het Nationaal Park De Biesbosch en de Strabrechtse Heide. Maak een wandeling of fietstocht en geniet van de rust en de prachtige omgeving.
  4. Ga naar een festival. De regio Zuid Nederland is bekend om haar vele festivals, zoals het Pinkpop Festival, de Zwarte Cross en het Mystery Land Festival. Dit zijn geweldige manieren om de cultuur van de regio te ervaren en te genieten van live muziek en entertainment.
  5. Bezoek een wijnhuis. De regio Zuid Nederland is bekend om haar wijngaarden, zoals de Wijngaard van Arcen en Wijngoed De Kleine Schorre. Bezoek een wijnhuis en proef de lokale wijnen.
  6. Maak een boottocht. De regio Zuid Nederland heeft veel water, zoals de Maas, de Waal en de Lek. Maak een boottocht en geniet van de prachtige omgeving vanaf het water.

Er zijn tal van leuke activiteiten te doen in de regio Zuid Nederland tijdens de meivakantie, of je nu van cultuur, natuur, steden of pretparken houdt. Er is voor ieder wat wils, dus plan een geweldige meivakantie en geniet van de regio Zuid Nederland!